Patatas bravas

Patatas bravas

Ik heb al heel vaak aardappeltjes uit de oven gegeten, en dat was vaak wel lekker, maar ook een aantal keer niet zo geweldig. Meestal werden de aardappeltjes dan niet zo knapperig als ik zou willen. Ik heb van alles geprobeerd. Eerst koken, niet eerst koken, kort in de oven en op een hoge temperatuur en langer in de oven op een lagere temperatuur. En nu heb ik eindelijk eens hele lekkere aardappeltjes gemaakt die ook nog eens super knapperig waren, joeperdepoep!

Ingediënten

een kilo kruimige aardappelen

3 eetlepels olijfolie

een theelepel paprikapoeder

een theelepel rozemarijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Was daarna de aardappelen goed. Schil ze niet. Snijd ze wel in partjes. Doe de partjes in een kom, doe er drie eetlepels olijfolie bij, het paprikapoeder en de rozemarijn. Hussel dit goed door. Leg het dan op de bakplaat en zorg dat het een beetje goed verspreid is. Doe de aardappeltjes dan in de oven voor ongeveer 45 minuten of totdat ze lekker knapperig zijn. En dat was het alweer. Eet smakelijk.

Patatas bravas

0 Replies to “Patatas bravas”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *