Spring rolls/Vietnamese loempia’s

Spring rolls/Vietnamese loempia’s

Spring rolls, Vietnamese loempia’s, verse loempia’s of hoe je het ook wil noemen. Het is in ieder geval heel erg lekker. Het zijn andere loempia’s dan je misschien kent, want deze worden niet gefrituurd. Je hebt dus ook geen frituurpan nodig. Ik at dit voor het eerst in Australië, toen we met een groepje vrienden gingen eten. En daar is het perfect voor, want alles kan in schaaltjes op tafel en dan kan je zelf je perfecte loempia samenstellen. Een echt recept is er dan ook niet echt voor, maar ik zal een mogelijk recept geven.

Ingrediënten

rijstvellen (zijn gewoon bij de supermarkt te koop)

glasnoedels

wortel

kip (of tofu) gemarineerd in sojasaus

komkommer

avocado

mango

lente ui

champignons

taugé

beetje sla of spinazie

gember

heel veel koriander

nog meer koriander

 

Bereiding

Het is eigenlijk echt super simpel, alles snij je in kleine plakjes of reepjes. Bak dan de champignons, kip en taugé. Kook water en giet dat over de glasnoedels en een paar minuutjes staan. Zet een diep bord met water klaar. Hierin moet je je loempia’s laten weken. Na 30 seconden is het ongeveer klaar. Het vel hoeft er niet te lang in, maar het moet al een beetje slap zijn. Dan leg je het vel op een bord en vul je het met alles wat je lekker vindt. Als laatste doe je er dan nog een flinke hoeveelheid koriander op. Tip: stop er niet teveel in, dan valt het helemaal uit elkaar en valt het niet te eten. Je kan het beste de vulling een beetje rechts van het midden leggen. Dan rol je het een klein stukje op, vouw je de onder- en bovenkant eroverheen en dan helemaal verder rollen. Serveer met een sojasaus met gember of chilisaus, of een (zelfgemaakte) pindasaus.

Loempia1Loempia2Loempia3

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *