Boze Turken helpen de vele bosbranden te blussen. ‘We worden in de steek gelaten’

In Turkije woeden op meer dan tweehonderd plekken bosbranden. In Muğla vechten dorpelingen en vrijwilligers tegen het vuur, gewapend met flessen water en kleine brandblussers.

Het is acht uur in de ochtend. Op het plein in een klein dorp vlakbij de plaats Köyceğiz worden brandblussers, helmen, handschoenen, overalls en harken uitgedeeld aan vrijwilligers uit heel Turkije. Brandweerwagens uit Istanbul en Bursa komen langs met gillende sirenes. Een truck neemt de vrijwilligers mee de rook in, richting het vuur in de bergen.

Sinds 28 juli zijn in het zuiden en westen van Turkije meer dan tweehonderd branden uitgebroken, waarbij acht mensen om het leven zijn gekomen. Duizenden bewoners hebben hun huis moeten verlaten en hele dorpen zijn in de as gelegd. In twee weken tijd is meer dan 160.000 hectare bos afgebrand, meer dan normaal in een heel jaar. Bijna alle branden zijn inmiddels onder controle, maar daarmee is de woede van veel Turken niet minder geworden.

Lees verder in het Nederlands Dagblad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *