De branden zijn gedoofd, maar de problemen niet voorbij in Marmaris

Een groot gedeelte van de bossen rondom Marmaris is afgebrand. Een klap voor de toeristische sector, maar niks vergeleken met de gevolgen van corona.

Aan de linkerkant van de Atatürkstraat staan groene bomen, aan de rechterkant vooral zwartgeblakerde stammen. Was deze weg er niet geweest, hadden de vlammen grote schade aangericht in Içmeler, net buiten Marmaris. Zafer Toker, beveiliger bij een groot resort aan de goede kant van de weg, zag het allemaal gebeuren. Een deel van het hotel vatte vlam, maar een week later is het grootste gedeelte weer in gebruik. Langzaam komen de gasten terug.

De regio Marmaris is zwaar getroffen door de bosbranden, die langs de hele zuidwestelijke kust van Turkije de natuur in lichterlaaie zetten. Op video’s en foto’s is te zien hoe metershoge vlammen boven de hotels uittorenden en de lucht zwart kleurde van de rook. Rondom Marmaris is ongeveer 13.000 hectare bos afgebrand waarbij een vijfentwintigjarige vrijwilliger om het leven is gekomen.

Lees verder in het Nederlands Dagblad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *